Mikä on XML-sivukartta ja miksi se on tärkeä teknisen SEO:n kannalta?


Olet ehkä kuullut XML-sitemap:istä eli sivukartasta ennenkin, mutta et ehkä ole täysin varma, mitä ne ovat tai miksi ne ovat tärkeitä. Yksinkertaisesti sanottuna XML-sivukartta on tiedosto, joka sisältää kaikki verkkosivuston URL-osoitteet ja jota hakukoneet käyttävät indeksoidakseen verkkosivuston tehokkaasti. XML-sivukartan luominen ja lähettäminen voi olla erittäin hyödyllistä verkkosivustosi hakukoneoptimoinnin kannalta, joten katsotaanpa tarkemmin, mitä ne ovat ja miksi niitä pitäisi käyttää.

Mikä on XML-sivukartta?

XML-sitemap (Extensible Markup Language) on tiedosto, joka sisältää kaikki verkkosivuston URL-osoitteet sekä muita tietoja, kuten milloin kukin sivu on viimeksi päivitetty ja kuinka usein se muuttuu. Tämä auttaa hakukoneita indeksoimaan verkkosivustosi tehokkaammin, sillä ne voivat yksinkertaisesti viitata sivustokarttaan sen sijaan, että ne indeksoisivat koko verkkosivustosi joka kerta, kun niiden on päivitettävä indeksinsä. XML-sitemapin avulla voidaan lisäksi varmistaa, että hakukoneet indeksoivat kaikki sivusi, ja auttaa hakukoneita löytämään sivustoosi hiljattain lisätyt uudet sivut

Miksi XML-sitemapit ovat tärkeitä?

Kuten olemme maininneet, XML-sivukartat voivat parantaa verkkosivustosi hakukoneoptimointia monin tavoin.


  1. Ensinnäkin, kuten mainitsimme, ne voivat auttaa hakukoneita indeksoimaan verkkosivustosi tehokkaammin.
  2. Toiseksi ne voivat myös auttaa varmistamaan, että verkkosivustosi sivut ylipäätään indeksoidaan, mikä on erityisen tärkeää, jos sinulla on suuri verkkosivusto, jossa on paljon sivuja.
  3. Kolmanneksi XML-sivukartta voi myös auttaa hakukoneita löytämään verkkosivustosi uudet sivut, jotka on hiljattain lisätty tai päivitetty. Tämä johtuu siitä, että sivustokartta päivitetään aina, kun lisäät tai päivität sivun sivustollesi, ja tämä saa hakukoneiden indeksoijat käymään sivustollasi uudelleen tarkistamassa, onko siellä uutta sisältöä.

Yoast luo automaattisesti XML-sivukartan

Yoast on suosittu WordPress-lisäosa, joka auttaa sinua optimoimaan verkkosivustosi hakukoneita varten. Se luo verkkosivustollesi automaattisesti XML-sivkartan, joka päivitetään aina, kun lisäät tai päivität sivun sivustollesi. Tämä auttaa hakukoneita löytämään ja indeksoimaan sivusi tehokkaammin ja auttaa niitä myös löytämään sivustosi uudet, hiljattain lisätyt tai päivitetyt sivut.

Yhteenveto XML-sivukartasta

XML-sivukartta on tiedosto, joka sisältää kaikki verkkosivuston URL-osoitteet sekä muita tietoja, kuten milloin kukin sivu on viimeksi päivitetty ja kuinka usein se muuttuu. Tämä auttaa hakukoneita indeksoimaan sivustoja tehokkaammin ja voi myös parantaa klikkausprosenttia SERPISSÄ. Jos haluat parantaa verkkosivustosi hakukoneoptimointia, XML-sivukartan luominen verkkosivustollasi ja lähettämisen Googleen pitäisi ehdottomasti olla tehtävälistallasi!



Artikkelin kirjoittaja:

SEO Kari Nieminen

Sillanpäänpolku 8, 24130 SALO

+358400125160

kari@seokarinieminen.com

Kommentit

Suositut tekstit