Mikä on meta otsikko eli page title eli title tag?

 


Title tagillä on monta nimeä: title tag, page title, seo title, meta otsikko, meta title, otsikkotunniste

Title tagi on HTML-koodin pala, jolla merkitään verkkosivun meta otsikko. Se näkyy sinisenä tekstinä hakukoneiden hakutulossivulla, tekstinä selaimen välilehdessä sekä sosiaalisen median jaoissa. Title tagi kertoo Googlelle mistä sivustasi on kysymys. Title tagin optimointi on tärkeä vaihe sivun hakukoneoptimoinnissa. Se on yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin ranking signaaleista.

Title tagi näkyy linkkinä Googlen hakutulossivulla (SERP)

Mikä on title tag meta otsikko page title seo otsikko

Title tag kannattaa pitää 50-60 merkin mittaisina. Pidemmät otsikot lyhennetään pöytäkoneiden tai mobiililaitteiden hakutuloksissa.

Tästä artikkelista löydät esimerkkejä title tageistä, hyviä nimeämiskäytäntöjä sekä yleisesti tehtyjä virheitä jotka saattavat ohjata Googlea kirjoittamaan oman versionsa title tagistä.

HTML-koodi esimerkki Title Tagistä

​​Tältä näyttää Title Tagin HTML-koodi

<title>Tähän tulee otsikko</title>

Title tagi sijoitetaan HTML-sivun <head> -osioon.

Title tag Html koodi kirjoitetaan head osaan

Useimmat sisällönhallintajärjestelmät (CMS) kuten WordPress, Squarespace tai Wix kirjoittavat automaattisesti Tiltle tagin sivun pääotsikon perusteella luodessasi uuden sivun.

Miksi title tagit ovat tärkeitä?

Title tagit ovat varmuudella sijoittumiseen vaikuttava tekijä eli ranking factor. Google luke sivusi title tagin saadakseen idean mistä sivusi kertoo ja kuinka läheltä sivusi sisältö liippaa haku kyselyä (search query) ja hakuaikomusta (search intent). Title tagi antaa myös nettiselaimelle ohjeet miten sivusi otsikko tulee näyttää a) hakutuloksissa, b) selaimen välilehdessä c) sekä sosiaalisen median jaossa.

Title tagi hakutuloksissa

Hyvä title tagi eli otsikkotunniste kannustaa klikkaamaan sivua hakutuloksissa. Suosittelenkin ajattelemaan tilte tagia ja meta kuvausta yhtenä “otsikkona” jonka tehtävänä ajaa liikennettä sivustolle.

Meta otsikko Googlen hakutuloksissa

Title tagi näkyy myös selaimen välilehdessä

Title tagit ohjeistavat selainta näyttämään sivun nimen avonaisissa välilehdissä. Tämä auttaa kävijää löytämään etsimänsä sivun kun selaimessa on monta välilehteä auki.

Title tagit selaimen välilehdissä

Title tagit sosiaalisen median jaoissa

Title tagit eli meta otsikot määrittelevät mitä linkissä lukee kun se jaetaan sosiaaliseen mediaan. Meta otsikko antaa tärkeä kontekstit postaukselle. Jos title tagi puuttuu tai on vaillinaisesti kirjoitettu koko jako saattaa näyttää oudolta.

Title tagi sosiaalisen median julkaisussa

Jos haluat lukea title tagista ja muista onpage SEO:n rankkaustekijöistä, niin tutustu sisäisen hakukoneoptimoinnin artikkeliin.
Kommentit

Suositut tekstit